Póczik József tagadja, hogy megzsarolta volna Borkai Zsoltot

Valóban elvitte a kompromittáló felvételeket Borkai Zsoltnak, de nem zsarolta meg a polgármestert – ezt Póczik József volt válogatott labdarúgó nyilatkozta az ATV-nek. Gyurcsány Ferenc pártjának korábbi képviselőjelöltje azt is elmondta, hogy a hatóságok házkutatást tartottak nála és elő is állították a Borkai Zsoltról nyilvánosságra került videó ügyében – hangzott el az M1 Híradójában.

Nem tudja, ki hívta fel tavaly júniusban, hogy vigye el a fényképeket Borkai Zsoltnak” – mondta az ATV műsorában Póczik József azután, hogy a Központi Nyomozó Iroda házkutatást tartott nála, majd előállították és kihallgatták Győr volt polgármesterének ügyében.

A korábbi válogatott labdarúgó egyike azoknak az embereknek, akiket hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanújával állítottak elő. Sajtóhírek szerint Póczik József hónapokkal az önkormányzati választás előtt megkereste a győri polgármestert, és felajánlotta neki, hogy a kompromittáló felvételeket bizonyos ellenszolgáltatás fejében átadja. Az üzletből azonban úgy tudni, semmi sem lett.

Póczik József az ATV-ben tagadta, hogy megzsarolta volna Borkai Zsoltot, azt viszont elismerte, hogy a felvételek miatt valóban találkozott a volt polgármesterrel.

Borkait hiába választották újra október 13-án, a politikusról a kampányban egy névtelen, magát az ördög ügyvédjeként emlegető szivárogtató egy közvéleményt megbotránkoztató videót hozott nyilvánosságra. Borkai Zsolt a választás előtti videóüzenetében bocsánatot kért a történtekért. A Fidesz később a pártból való kilépésre szólította fel, az egykori olimpikon végül a városvezetői székből is felállt.

A felvételt nyilvánosságra hozó blogger személyét hetek óta rejtély övezi. Sajtóhírek szerint az ügyben Póczik József egykori csapattársa, a DK-s Glázer Tímea testvére is érintett lehet. Ő az a politikus, aki végül októberben alul maradt Borkai Zsolttal szemben.

Póczik maga is a DK mellett köteleződött el. A sportolóból lett politikus a 2014-es önkormányzati választáson Gyurcsány Ferenc pártjának színeiben indult Győrben. Közös fotón is szerepel a DK elnökével.

A 24. hu cikkében emlékeztetnek rá, hogy a nyilvánosságban elsőként a győri Jobbik hozta összefüggésbe a Demokratikus Koalíciót a Borkai Zsolt körüli botránnyal. A lap szerint a Jobbik azóta visszahívott győri elnöke, Fodor Roland az önkormányzati választások előtt úgy fogalmazott, „nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz”.

 


Hasonló cikkek