Polaroidok – KEDDveskönyvem

Simon Márton második, Polaroidok címet viselő verseskötetét ajánlom most, mely nem egy szimpla versgyűjtemény. Egyedi, különleges, és a borítófotón is látható, hogy tele van polaroidrészletekkel az internet, különösképp a közösségi oldalak.

Nincs olyan helyzet, melyre ne találhatnánk egy-egy odaillő Polaroid idézetet. Ez a könyv egy kincs. Ilyet még nem láttam.

Tartalmas, agytekervényeket beindító sorokkal teli ez a kötet. És itt tényleg gondolkodni kell. Viszont nem azon kell feltétlenül agysejteket koptatni, hogy mire gondolhat a költő. Az sokkal fontosabb, hogy Simon Márton sorai az olvasóból mit hoznak elő. Irodalomterapeutáknak ezért kötelező. Középiskolai magyartanároknak szintén. Rengeteg fiatal érdeklődik Simon Márton költészete iránt is, használják ki a lehetőséget. A könyvtárosok szintén.

A kortárs magyar költészetet Simon Márton verseivel nagyon jól meg lehet szerettetni az ettől idegengedőkkel, és a Polaroidok különlegessége még jobban vonzza a figyelmet.

Megvásárolható mondjuk a Jelenkor webshopjából.

A Könyvesblog YouTube csatornáján lelhető fel az alábbi videó a kötet megjelenésének körülményeiről, mely szerintem nagyon jól sikerült, így ajánlom megnézni.


Hasonló cikkek