Pörög a Trabant, mint a búgócsiga

2015 a szuperkémek éve lesz. A héten jön a Kingsman: A titkos szolgálat és az esernyővel gyilkoló Colin Firth, nyáron Ethan Hunt köszön be ötödszörre a mozikba, novemberben pedig James Bond kalandjai folytatódnak. Guy Ritchie a hatvanas évek, népszerű kémsorozatát, a The Man from U.N.C.L.E.-t adaptálta a nagyvászonra, és az előzetes tanulsága szerint egy nosztalgiabombát fog ledobni ránk.

A hidegháborű sűrűjében járunk, az első képek egyikén rögtön egy Trabantot csodálhatunk meg, a CIA és a szovjetek két legjobb ügynöke pedig kénytelen összefogni, mert egy megalomán náci atombombával fenyegetőzik. Ennél elcsépeltebb történetet ki sem lehetett volna találni – de itt pontosan ez lehetett a cél, minél egyértelműbben felidézni a hatvanas évek kémfilmjeinek hangulatát, színes ruhák, koktélok, és két, egymást bizalmatlanul méregető szuperkém, akikre még James Bond is irigykedve nézne fel, annyira tökéletesek.

Henry Cavill (Az acélember) alakítja Napoleon Solót, az amerikaiak legjobb emberét, Arnie Hammer (A magányos lovas) pedig a szovjet kollégát. A The Man from U.N.C.L.E.-ben szerepel még Alicia Vikander (a gyönyörű királyné az Egy veszedelmes viszony-ból), Elizabeth Debicki (A nagy Gatsby nyakigláb teniszcsillaga), Hugh Grant és Jared Harris. A legtöbb európai országban augusztus közepén mutatják be a mozik.

The Man from U.N.C.L.E. moziplakátja

Forrás: Warnermiddle

 


Hasonló cikkek