Pörög az online bevásárlás: mutatjuk, miben változtattak a legnagyobb üzletláncok!

Bár a legtöbb ágazatot a mélybe rántotta a koronavírus járvány, az e-kereskedelem virágzik. Az interneten nem csak elektronikai készülékeket és ruhákat vesznek szép számban az emberek: a heti élelmiszer-bevásárlást is egyre többször intézzük a világhálón keresztül – írja a novekedes.hu.

A TESCO-nál a megnövekedett igények kielégítéséhez a valaha volt leggyorsabb toborzási kampányt indították el.

“Jelenleg 240 új munkatárs segíti a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatását igénybe vevő vásárlók zökkenőmentes kiszolgálását. Köztük van egyébként az első női kiszállítási asszisztens kollégánk, aki korábban kozmetikus és sminktetováló volt. De ismert hazai DJ, balett táncos és operaénekes is csatlakozott most a csapatunkhoz” – árulták el a társaságnál.

Annak érdekében, hogy a kapacitásukat kellően ki tudják bővíteni együttműködést kötöttek az Ice Cube nevű céggel. Ez a jéggyártó- és forgalmazó társaság 26 autóval és 28 sofőrrel segíti a házhozszállítást. Az új partnernek köszönhetően naponta 460 új háztartásba tudják eljuttatni a rendeléseket, a szállítási kapacitásuk pedig körülbelül 40 százalékkal bővült.

Míg a decemberi, karácsonyt megelőző időszakban a forgalom növekedése egyenletesnek mondható és nagyjából két hétig tart, addig a mostani helyzetben a TESCO már 7-8 hete tapasztal fokozott érdeklődést. A járványhelyzet miatt a munkamenetet át kellett alakítani. Hogy minél jobban csökkentsék a személyes érintkezések számát, a dolgozóik telefonon felkeresik a vásárlókat, hogy egyeztetni tudják, hogy pontosan hol tehetik le a rendelést. Közben néhány korlátozást is be kellett vezetni az online értékesítéseknél:

  • Egy vásárló egyszerre maximum 80 kg árut rendelhet. Emellett bizonyos kategóriákban rögzítették a megvásárolható termékek maximális számát.
  • A netes vásárlásoknál alapvetően a tartós élelmiszerek iránt a legnagyobb a kereslet.

Az Auchan-nál a házhoz rendelés iránti igény felfutását többek közt úgy kezelik, hogy a legkeresettebb árucikkekből három, előre összekészített csomagot is lehet rendelni. Így a kiszállítási időt az ország egész területén mindössze két munkanapra le tudják rövidíteni. A csomagokat az alapján állították össze, hogy mire van leginkább igény az online rendeléseknél.

  • Az alapcsomag a legkeresettebb tartós élelmiszereket tartalmazza: lisztet, cukrot, olajat, sót, kávét, száraztésztát.
  • A higiéniai termékcsomagban tisztítószerek, mosópor, öblítő, konyhai papírtörlő, mosogatószer, papírzsebkendő, alufólia található.
  • A harmadik, vegyes csomag pedig az előző két árucsoportot együtt kínálja.

“A trendeknek megfelelően az átlag online kosárméret kb. két és félszerese az offline kosaraknak” – mondták el az üzletláncnál.

Nagy az igény az Auchan webáruházában a kerti játékokra, a barkácscikkekre illetve az elektronikai és háztartási termékekre is. Valószínűleg azért, mert sokan “otthoni nyaralásra” rendezkednek be.


Hasonló cikkek