Porosenko előbb nevetett… aztán leöntötték tinktúrával

Kétszer is kellemetlen helyzetbe került Petro Porosenko, a függetlenség napi rendezvényeken. Ukrajna 5. elnökét előbb verbális inzultus érte, aztán fizikai is.

Történt, hogy Volodimir Zelenszkij, a 6. államfő, a függetlenség kikiáltásának 30. évfordulóján mondott beszédébe beépített némi humort. Az ország egységét illusztrálandó megjegyezte, hogy Ukrajna valamennyi régiója adott kiemelkedő személyiséget: Rivne megye Leonyid Kravcsuk első, Csernyihiv Leonyid Kucsma második, Szumi Viktor Juscsenko harmadik elnök szűkebb pátriája… Amikor ide ért, és Doneck következett volna, ami a negyedik, elüldözött elnök, Viktor Janukovics szülőföldje, némi hatásszünetet tartva Leonyid Bikov színészt és Szerhij Bubka világhírű rúdugrót nevezte meg. A poén bejött, mindenki, még jelenlévő elődjei – Leonyid Kucsma, Viktor Juscsenko és Petro Porosenko – is nevettek.

Viszont Porosenkót, Zelenszkij nem említette meg.

Ukrajna ex-elnökét egy másik ünnepi rendezvényen leöntötték tinktúrával. Az elkövetőt, egy 22 éves Csernyihiv megyei lakost, a rendőrök őrizetbe vették. A „zöld” (ez a most hatalmon lévő párt szína) támadó ellen huliganizmus vádjával indult eljárás. Tettéért akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik


Hasonló cikkek