Porosenko komája kitálalt: átverték az ukrán népet

Az ismert ukrán politikus, a regnáló orosz elnök komája elárulta, milyen mesterkedésekben vesz részt Ukrajna leköszönő elnöke, írja az elise.com.ua.

Viktor Medvecsuk szerint Porosenko teljesen normális kapcsolatokat ápol Vladimir Putyinnal, és jelentős oroszországi gazdasági érdekeltségei vannak. Éppen ezért nem érti, Porosenko miért választott ilyen élesen oroszellenes politikát, és miért kérkedik azzal a nagy nyilvánosság előtt, amikor ő maga a hétköznapokban csak oroszul beszél. Medvecsuk azt is elmondta, hogyan csapta be az ukránokat a most már csak volt elnökük.

Porosenko és csapata azt adta be az ukrán lakosságnak, hogy Európába irányuló, majd onnan visszafordított gázt használnak, holott azt egyenesen Oroszországtól importálták.

Medvecsuk szerint fizikai képtelenség a meglévő vezetékeken megfordítani a gáz áramlásának irányát. A népet azonban megvezették és a valóságosnál jóval nagyobb gázszámlák kifizetésére kényszerítették, olyasmiért fizettek, ami nem létezett.

Az innen származó összegek pedig javarészt Porosenko offshore bankszámláit gazdagították.

Az ukrán politikus szerint az oroszoknak tök mindegy, kinek adják el a gázukat, a lényeg, hogy a vevő fizessen. Porosenko fizette a kialkudott árat, Putyinnak meg aztán mindegy, hogy az ügyfele milyen áron adta tovább a saját népének. Medvecsuk szerint ugyanez a rendszer működött a kőszénvásárlásoknál. Az ukrán fogyasztók rotterdami tüzelőért fizettek többszörös árat, amikor a szén egyenesen és jóval olcsóbban Oroszországból érkezett. Medvecsuk szerint ilyen aljas módon még soha senki nem csapta be és lopta meg a saját népét.

Forrás:KH/elise.com.ua


Hasonló cikkek