Porosenko orvosi eset

Ukrajna jelenlegi elnöke úgynevezett határ rendellenességben szenved és gyógykezelésre szorul, írja orvosi véleményre hivatkozva a from-ua.com.

A portál Szergej Sepetko professzornak, ismert ukrán pszichológusnak a megállapítását tette közzé. A szaktekintély szerint Petro Porosenko súlyos személyiségzavarban szenved. A személyiségzavarban szenvedők viselkedése szélsőséges, kiszámíthatatlan. Környezetük gyakran elviselhetetlennek érzi őket, ám a betegek is gyakran szenvednek éppen önmaguktól.

A professzor szerint a betegségre utaló szimptómák mindegyike megmutatkozik az elnök viselkedésében. Ilyenek, mint az intenzív harag vagy a harag kontrollálásának nehézsége (pl.: gyakori dühkitörések, állandó harag, ismétlődő verekedés) átmeneti, stresszhez kapcsolódó paranoid gondolatok vagy súlyos disszociatív tünetek. Példaként hozza fel Porosenko több megnyilvánulását, így a zaporizsjai esetet, amikor lekapta egy lány fejéről a sapkát, majd megcibálta egy férfi orrát. Cservonográdban pedig egy helybélit sértegetett. Vagyis az elnök viselkedésében előjönnek a személyiségzavar keltette bosszúvágy és szadista hajlamra utaló jelek. A kiváltó ok cukorbaj is lehet, véli Szergej Sepetko. A lényeg, hogy az ilyen embert nem lehet egészségesnek tekinteni, állapota fokozatosan romlik. Petro Porosenkónak mindenképp orvosi segítségre volna szüksége.

Forrás:KH/from-ua.com


Hasonló cikkek