Portál az összmagyarságért

Egyéni történetek, magyar sikersztorik, pályázatok és a legfrissebb hírek is megtalálhatók a Nemzetpolitikai Államtitkárság gondozásában elindult Kulhonimagyarok.hu portálon.

Azóta több mint félmilliós Facebook-eléréssel, tízezres rajongótáborral és dinamikusan bővülő olvasottsággal is büszkélkedhetnek.

Azért hoztuk létre az oldalt, hogy egy helyen megtalálhatóak legyenek azok az események, programok, pályázatok, hírek, amelyek egy adott időszakban történnek a Kárpát-medencei és a diaszpóramagyarság körében – mondta lapunknak Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, kiemelve: szimbolikus, hogy a honlap nem régiós bontásban, hanem egyben mutatja be az egyes nemzetrészeket érintő híreket, érzékeltetve, hogy mindez az összmagyarságról szól, éljen bármely pontján a Kárpát-medencének vagy a világnak. Továbbá, tette hozzá, ez egy fontos bemutatkozási lehetőség is minden magyar szervezetnek. A Kárpát-medence arcai nevű rovatban pedig olyan élet- és helyi történetekkel találkozhatnak az olvasók, amelyeken keresztül az adott nemzetrész vagy régió is megismerhető.

Valóban három, egymáshoz szorosan kapcsoló célja volt a szeptember 24-én startolt honlap létrehozásának – erről már Debreceni-Tóth Gabriella politikai tanácsadó beszélt nekünk. Egyrészt tájékoztató oldalt akartak létrehozni a nemzetpolitikáról, amely minden fontos ezzel kapcsolatos információt is megjelenít; aki a honlapra látogat, megtudja, mi a Határtalanul! program vagy a külhoni magyar gyermekek éve; másrészt hírportálként is szolgál, még ha nem is frissül percenként, ugyanakkor a nap fontos nemzetpolitikai eseményei mégis mind megtalálhatók a felületén. A harmadik cél pedig, hogy egyfajta tudástárként is szolgáljon, nemzetpolitikai kiadványok, jogszabályok, hasznos tudnivalók gyűjtőhelyeként.

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek