Portugál támadó középpályással erősített a DAC

André Miguel Pinto Lopes, azaz Andrezinho a DAC második téli erősítése. A leggyakrabban a jobbszélen futballozó, 25 éves (szül. 1996. december 1-jén) játékost kivásárolta a DAC a második ligás portugál Clube Desportivo Mafra gárdájánál érvényes szerződéséből.

A Lisszabonhoz közeli Carregado városából származó labdarúgó odahaza kezdte a pályafutását, majd a Benfica Lisszabon akadémiáján pallérozódott. 18 évesen az FC Alverca futballistája lett, ahol a harmadosztályban szereplő felnőttcsapatnak lett a stabil tagja. Ezt követően 2 évet húzott le a második ligás Casa Pia gárdájában, 2020 nyarán pedig a szintén másodosztályú CD Mafra igazolta le. Itt másfél év alatt 57 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 10 gól és 4 gólpassz szerepel a neve mellett.

A technikás, jobblábas játékos Alex Pinto után a keret második portugálja lesz, szerződése 2023. június 30-ig szól. A kontraktus további kétéves opciót is tartalmaz. „Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan ambiciózus klubhoz igazolhattam, mint a DAC. Meggyőződésem, hogy ez a megfelelő hely a jövőm számára. Bízom benne, hogy közösen sok örömöt és ünneplést élünk majd át, és hogy sikerül elhódítanunk a bajnoki címet” – jelentette ki a szerződés aláírása után Andrezinho, aki időközben már csatlakozott is a Belekben edzőtáborozó csapattársaihoz.

„Andrezinho képességei, tehetsége és eddigi pályafutása az erős portugál második ligában arról győztek meg minket, hogy érdemes őt kivásárolnunk a szerződéséből. Személyében egy olyan technikás, jó képességű és már kellő tapasztalattal rendelkező offenzív játékost igazoltunk, aki egyből a csapat segítségére lehet. Sok sikeres pillanatot kívánunk neki a DAC színeiben” – üdvözölte csapatuk legfrissebb erősítését Jan Van Daele sportigazgató.

Forrás: dac1904.sk, parameter.sk

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek