Postásra támadt a nő – vádemelés

Marcali Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki előbb összevitatkozott, majd megtámadott egy postást egy Marcali környéki faluban.

A vád szerint a vádlott 2019 szeptemberében az utcán összetalálkozott a postásként dolgozó és éppen küldeményeket kézbesítő sértettel, akivel vitatkozni kezdett, mert – állítása szerint – a sértett nem kézbesítette rendesen a leveleit.

A két nő között ekkor tettlegesség nem történt, de néhány órával később újra összefutottak. A vádlott ekkor már jóval indulatosabb volt, és felszólította a sértettet, hogy álljon meg a kerékpárjával, aminek a postás nem tett eleget, mert folytatni akarta a munkáját.

A vádlott ekkor elállta a sértett útját, és kiabálva, támadóan megindult felé azérthogy megkarmolja az arcát. A sértett azonban magánál tartott egy baltanyelet, amivel védekezésként ráütött a vádlott kezére. Ettől a vádlott még agresszívabb lett, dulakodni kezdett a sértettel, és meg is sebesítette a kézfejét. Két szemtanú a sértett segítségére sietettakinek így komolyabb sérülése nem keletkezett.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri, a bírság a szabadságvesztés tartamát egy év négy hónapban állapítsa meg.


Hasonló cikkek