Potápi: a vidéken élők körülményeit javítják a TOP-beruházások

A vidéken élők körülményeit javítják a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) beruházásai – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a Tolna megyei Zombán.

Potápi Árpád János, aki a település országgyűlési képviselője is, a község vízelvezető rendszerének kiépítését célzó projekt záró rendezvényén hozzátette: Tolna megyébe csaknem 28 milliárd forint TOP-támogatás érkezett, amelyből a dombóvári választókerületbe 8,5 milliárd forint jutott.
A forrásokat olyan beruházásokra fordították, amelyek az érintett településen élők komfortérzetét javítja. Többek között iskolákat, óvodákat, művelődési házakat újítottak fel, háziorvosi rendelőket, községházákat korszerűsítettek.

A politikus megjegyezte: Tolna megyében Bonyhádon és környékén a leggyorsabb a gazdasági növekedés, és ennek szerves része Zomba. A község közintézmények napelemekkel felszerelésére 28 millió, egészségügyi intézmények korszerűsítésére 58 millió, útfelújítására 15 millió, az iskolai játszótérre 2,5 millió forintot kapott, és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 5 pályázatán összesen 515 millió forintot nyert el.
A mostani beruházás jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy biztonságosabbá váljon a település, mivel a hirtelen lezúduló csapadék korábban többször elöntötte a zombai házakat – hangsúlyozta az államtitkár.
Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a Tolna megyei közgyűlés elnöke egyebek mellett arról beszélt, hogy a megyei TOP-forrásokat teljes egészében elnyerték a pályázó önkormányzatok, sok projekt pedig további forrásra vár.
Szűcs Sándor, a település Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta: a projekt kiemelt jelentőségű a 2000 lakosú Zomba számára, mivel olyan rendszert sikerült létrehozni, amely völgytelepüléseken képes elszállítani a csapadékvizet. A TOP 237 millió forintos támogatásból 1848 méter szilárd burkolatú vízelvezető árkot, 677 méter külterületi vízelvezetőt és egy 960 köbméteres záportározót építettek.


Hasonló cikkek