Potápi: alapvetően a nők képviselik a biztonságot, a békét

A kormánynak a magyar emberek biztonsága az első, és ennek fenntartásában számít a nők segítségére, mert alapvetően ők képviselik a biztonságot és a békét, nem csupán a családon belül, hanem az egész társadalomban – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

    Potápi Árpád János a Magyar nők a cselekvő nemzetért 2022 című konferencián szólalt fel, amelynek főszervezője az Európai Regionális Szervezet és a bécsi Kaláka-Club, védnöke Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya volt. Köszöntőjében az államtitkár azt mondta, hogy 2010-ben olyan nemzetpolitika kezdődött, amely valóban a nemzet egységét hivatott megvalósítani. A kormány nemzetben gondolkodik – nyomatékosította.

    Az áprilisi országgyűlési választásra 456 ezren regisztráltak a határon túlról – közölte az államtitkár. Reményét fejezte ki, hogy minél többen visszajuttatják a levélszavazatukat. A kormány ki merte mondani Európa közepén, hogy a család egy férfi és egy nő törvényes kapcsolatán alapul – hangoztatta Potápi Árpád János. Hozzátette: örülnek, hogy a konzervatív, nemzeti oldalon is vannak olyan hölgyek, akik fel merik vállalni a véleményüket.

    A kormány 2010-ben kinyilvánította, hogy a társadalom alapját a közösségekben látja, azok pedig a családokon nyugszanak. A történelemben minden sikeres férfi mögött állt egy nő, de a hölgyek is sokszor vezetők voltak – hangoztatta Potápi Árpád János. Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselő a köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a nő erő, a család érték, a gyermek kincs. Azt mondta, hogy az áprilisi országgyűlési választásnak és a népszavazásnak nagy a tétje. Ott kell lenni, voksolni kell – hangoztatta.

    Fontosnak nevezte, hogy az emberek a népszavazáson is kifejezzék a véleményüket: jelezzék, hogy Magyarország elkötelezett a gyermekek védelme iránt. Szavai szerint ugyanis az utóbbi időben minden kritikát azért kapott a kormány, mert ki merte mondani, hogy a szülők joga a gyermekek nevelése, akiket védeni kell a befolyásolástól. A Magyarország elleni támadások már 2012-ben hétről hétre erősödtek, és ma is tartanak, mert az európai fősodor nem akarja elfogadni, hogy “mi (…) másképpen gondolkodunk nemzetről, családról, hagyományos keresztény értékekről” – jelentette ki Gál Kinga.

    Az EP-képviselő szerint aktív, hatékony, felelősséget vállaló nőkre van szüksége a nemzetnek, hogy igazán cselekvőképes maradjon. Magyarország és Európa jövője a családokban rejlik, és ezt egyre többen gondolják így – mondta Gál Kinga. A szervezők nagyjából 15 országból több mint 100 résztvevőt vártak a konferenciára.

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek