Pottyantósba rejtették a dohányvágó alkatrészeit

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 32 kilogramm vágott dohányt és 80 kilogramm szárított leveles dohányt, valamint ezek készítéséhez szükséges eszközöket foglaltak le egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

A pénzügyőrök és a nyomozók egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ingatlanon tartottak ellenőrzést. A NAV munkatársait az ingatlan mögött található épületben, egy titkos lejárattal rendelkező pincébenházi készítésű vágógéppel, mérlegekkel és csomagoló eszközökkel felszerelt illegális dohánykészítő üzem fogadta. A helyiségben összesen 32 kilogramm előkészített vágott dohányt, valamint 80 kilogramm vágásra előkészített szárított leveles dohányt találtak.

A rajtaütésen az elkövetők megpróbáltak szétszedni és elrejteni egy vágógépet, aminek az alkatrészeit az udvari latrinába dobták. A pénzügyőrök ezeket később mágnessel szedték ki.

A mintegy hárommillió millió forint értékű dohánytermékeket és az előállításhoz használt eszközöket lefoglalták, az ingatlan tulajdonosa ellen jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

nav.gov.hu

A címlapfotó illusztráció.


Hasonló cikkek