Pozitív koronateszt a csallóközi labdarúgó csapatában

Egy játékos és egy fizioterapeuta koronavírus-tesztje is pozitív lett a német Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach csapatában. Itt játszik a doborgazi származású Bénes László is.

A klubban másodszor is teszteltek, és a futballista második tesztje negatív lett. A két különböző eredményt hozó vizsgálatok után egy harmadik tesztet is el kell végezni.

A csallóközi 22 éves középpályással márciusban készült egy interjú, amiben a fokozott biztonsági előírásokról számolt be: “Ügyelünk rá, hogy ne legyenek sokan egy helyiségben. A 20 játékos 2 külön öltözőben öltözik, 2 külön zuhanyzót használ. Minden masszőr, fizioterapeuta más helyiségben van, külön-külön járnak hozzájuk a játékosok. Figyelünk a gyakori kézmosásra, fertőtlenítésre, az orvosok, fizioterapeuták, masszőrök maszkot viselnek.

A koronavírus-krízisben a labdarúgóklubok sem számíthatnak a megszokott bevételeikre, meccsek híján sem a belépőkből, sem a közvetítési jogokból nem származik bevételük. Bénes László lemondott a fizetése egy részéről a krízis idejére. “Mindig csak támogatást kapunk a klubtól, mindig egymásért küzdünk, hogy elérjük a közös céljainkat, ezért úgy döntöttünk, hogy a fizetésünk egy részét felajánljuk a klubban dolgozóknak. Egyhangú döntés volt, mert tudjuk, mennyit tesz értünk a klub.“

Forrás: bumm.sk, bt, sportbuzzer.de


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek