Hatalmas tüntetések Pozsonyban

Kormányellenes tüntetések sorát szervezték meg a szabadságért és a demokráciáért vívott küzdelem napjára, azaz november 17-re. A járványügyi intézkedések ellen is demonstrálnak a résztvevők.

Pozsony-Óváros kész feloszlatni a tömeget

„A véleménynyilvánítás joga és a gyülekezéshez való jog olyan értékek, amelyekért a bársonyos forradalomban is harcoltunk” – fogalmazott Pozsony-Óváros egy nyilatkozatban. Hozzátették, hogy amennyiben bűncselekményekre, erőszakra vagy az alap emberi jogok elnyomására kerülne a sor, a városrész kész feloszlatni a tömeget.

Az önkormányzat kérte a résztvevőket, hogy tartózkodjanak a törvénytelen cselekedetektől és ne akadályozzák a forgalmat! A napokban fokozott rendőri jelenléttel is számolni kell.

Több mint ezren gyűltek össze a Comenius Egyetem előtt.

Az egyetemisták is kivonultak

A szlovákiai egyetemisták egy nappal korábban, november 16-án tüntettek a Comenius Egyetem épülete előtt az akadémiai körökkel közösen “Felelősségteljes tiltakozás a szabad egyetemekért” elnevezésű akción. A törvényjavaslat szerintük veszélyezteti az akadémiai szabadságot. A fővárosi Comenius Egyetem előtt kezdődött az esemény, majd a résztvevők sárga léggömbökkel a kezükben és sárga színű reszpirátorokkal az arcukon vonultak át a Szabadság terére (Námestie slobody).

Forrás: ujszo.com

Kövessen minket: Facebook

 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek