Pozsony megye összes középiskolájában és a 2 legnagyobb egyetemen is szünetel a tanítás

Pozsony megye elnöke, Juraj Droba vasárnap bejelentette, a megye területén működő összes középiskolát bezárják a koronavírus terjedésének veszélye miatt. A tanítást felfüggesztik a 2 legnagyobb hazai egyetemen, a Comenius Egyetemen (UK) és a Szlovák Műszaki Egyetemen (STU) is.

Az elmúlt napokban több iskola igazgatója is jelezte, hogy vannak olyan diákjaik, akik közvetlen kapcsolatban voltak fertőzött személyekkel. A tanítás egyelőre 5 napra szünetel.” – tájékoztatott a megyeelnök, majd hozzátette, zárva lesznek a Na Pántoch, a Drieňová és a Tomášikova utcai uszodák is.

A korlátozás összesen 54 középiskolát érint.

A megye vezetősége egyúttal bejelentette, intenzíven fertőtleníteni fogják a tömegközlekedési eszközöket is Pozsonyban és környékén.

Az előzetes tájékoztatás szerint az alapiskolákban továbbra is folytatódik a tanítás, a középiskolákban viszont legalább egy hétig szünetel majd március 9-től. A két egyetemen két hétre függesztették fel a tanítást, március 9-től 21-ig.

A rektorátus arra szólította fel a kollégiumban élőket, hogy a tanítás felfüggesztése miatt utazzanak haza. Amennyiben március 11-ig nem hagyja el a kollégiumokat a diákok zöme, akár le is zárhatják azokat. A korlátozás érinti a nyolcosztályos gimnáziumokat, valamint a Duna utcán és a Teplická utcán működő alapiskolákat is Pozsonyban.

Forrás: TASR, parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek