Tűz ütött ki a pozsonyi Eurovea Tower felhőkarcoló tetején

Tűz ütött ki a pozsonyi Eurovea Tower, az első szlovákiai felhőkarcoló tetején – erősítette meg a TASR-nek a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ).

Sikerül lokalizálni az Eurovea Tower felhőkarcoló tetején kiütött tüzet a pozsonyi Landerer utcában. Áldozatok és sérültek nincsenek – tájékoztatta a TASR-t a kerületi Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ). „A tüzet egy betonpumpa segítségével sikerült megfékezni, amibe vizet töltöttek a tűzoltók” – mondta Katarína Križanová, a HaZZ szóvivője. Az oltást nehezítette, hogy nehezen tudták megközelíteni a tűzfészket.

Korábban: 

„Az építés alatt levő épület tetején keletkezett tűz, 27 tűzoltó van a helyszínen” – közölte a HaZZ. A tűz szerda reggel 7.30-kor keletkezett a felhőkarcoló 38. emeletén, egy kompresszor gyulladt ki, majd építkezési anyagok is lángra kaptak.

Daniel Suchý, a befektető J&T Real Estate szóvivője elmondta, hogy nem az épület konstrukciója égett. Hozzátette, hogy a tűz oltását rövid időn belül megkezdték a tűzoltók.

Több rendőrjárőr is kiérkezett a helyszínre, a Landerer utcában, és megtették a szükséges intézkedéseket – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón.

Forrás: tasr, bumm.sk

Fotó: TASR/teraz.sk

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek