Pozsonyban rekedtek a Budapestre tartó Ryanair-utasok

Vizsgálatot indít a Fővárosi Kormányhivatal a Ryanair szombati, ammáni járatán történtek miatt. A gépet a viharos időjárás miatt Pozsonyba irányították, az utasok egész éjszakára a szlovák fővárosban rekedtek.

Szombat este (július 27.) a viharos időjárás miatt Pozsonyba irányították a Ryanair Ammánból Budapestre tartó járatát, majd az utasok egész éjszakára a Milan Rastislav Štefánik repülőtéren rekedtek.

Az egyik utas azt mondta, azt az információt kapták, hogy busszal szállítják át őket Budapestre, de ez végül nem történt meg, az utasoknak egyénileg kellett Budapestre utazniuk a szlovák fővárosból.

A pozsonyi reptér információs szolgálata nem tudott arról, hogy a Ryanair buszos szállítást kért a landolás után, sőt a légitársaság illetékeseit sem tudták elérni, ezért megpróbáltak maguktól segíteni a pórul járt utasoknak, de nem sikerült buszt keríteniük, ezért az utasok (köztük kisgyermekes családok) önállóan, vonattal, bérelt autóval voltak kénytelenek eljutni a magyar fővárosba.

Az MTI közlése szerint az ügyben azonnali vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Kormányhivatalnál Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára. A fogyasztóvédelmi vizsgálat során a hatóság feladata feltárni, hogy a légitársaság megfelelően tájékoztatta-e az ügyfeleit és eleget tett-e a segítségnyújtási kötelezettségének.

Forrás: bumm.sk, index.hu/mti

Kép: Olvasói fotó / Index


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek