Pozsonyi 83-as buszon bántalmazott házaspár – Kifogásokat keres a támadó ügyvédje

A szlovák fővárosban történt buszos támadás gyanúsítottjainak ügyvédje, Michal Bezák szerint ellentmondások vannak a tanúvallomásokban.

Bezák szerint ha az ügyész nem tisztázza ezeket az ellentmondásokat, a bíróság nem dönthett másként, mint a védelem javára.

Az egyik vádlott, a 18 éves Ondrej A. nem tagadja, hogy megtámadta a házaspárt a pozsonyi városi buszon, a szintén 18 éves Stanislav G. azonban kitart az ártatlansága mellett, és azt mondta a tárgyaláson, segíteni akart a megtámadott nőnek. Az ügyvéd szavai szerint az ügyész visszavonta a házaspár megtámadása miatt emelt vádat, jelenleg már csak zsarolás miatt kell felelnie, amit a gyanú szerin akkor követett el, amikor megfenyegette a házaspárt, hogy ha rendőrt mernek hívni, „likvidálja őket“.

Az ügyvéd több, a tanúvallomásokban felfedezett ellentmondásra is rámutatott. Az egyik az volt, hogy mennyi alkoholt fogyasztottak a vádlottak a támadás előtt, valamint hogy Stanislav G. valóban segíteni akart-e az áldozatoknak, vagy éppen ellenkezőleg, megfenyegette őket.  „Az egyik tettes ököllel többször is megütötte a sértetteket, egyiküknek súlyos fejsérüléseket okozott. A másik tettes ezt követően életveszélyesen megfenyegette őket.” – közölte a rendőrség.

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere elismerte, olyan buszon történt a támadás, amelyiken nincs biztonsági kamera.

Az eset május 22-én történt, amikor fizikailag és verbálisan támadtak rá egy 50 év körüli házaspárra a 83-as pozsonyi városi járaton, amiért rájuk szóltak, mert hangoskodtak, és viselkedésükkel zavarták az utasokat.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek