Praktikum és szenvedély jellemzi a Kos lakását

Asztrológiai lakberendezési sorozatunk harmadik részében a március 21. – április 19. között születettek otthonát mutatjuk be.

Milyen egy kos? Tüzes, energikus, mindig siet valahova… Ez pedig a lakásán is nyomot hagy, hiszen ő nem az a típus, aki szívesen szöszmötölne az apró részletekkel.

3d-wallpaper-custom-mural-non-woven-3d-room-wallpaper-Hand-font-b-draw-b-font-the

 A szenvedélyes, könnyen lelkesedő Kos időnként új elgondolásokat próbálna ki a lakása átrendezését illetően – de a lendület általában hamar alább hagy, amikor a részletek kidolgozása kerülne sorra.

A Kos nem a rendrakási mániájáról híres… Bár szeretné, ha rend volna körülötte, mindig annyi fontos elintéznivalója akad, hogy a rangsorban a takarítás valahogy mindig a sor végére kerül. Így aztán könnyen előfordulhat, hogy az otthonában eluralkodik a káosz, ha nem vigyáz.

the-modern-living-room

Praktikum, mindenek előtt!

Ezért is olyan fontos, hogy a lakás kialakításakor ügyeljen a praktikumra és olyan környezetet alakítson ki magának, amit gyorsan és hatékonyan rendezetté lehet varázsolni. Ehhez nagy segítséget jelenthet a sok beépített szekrény vagy akár a többfunkciós – és mostanában reneszánszukat élő – asztalként vagy ülőalkalmatosságként is használható nagy méretű tárolók, ládák is. Esetleg a lakásdíszként is jól mutató fonott kosarak, színes karton dobozok, de egy állófogas is hasznos lehet a mindennapokban.

 

Legyen sok tér!

Egy lendületes, mozgékony Kos számára fontos a nagy mozgástér – túl kicsi és bútorokkal telezsúfolt szobákban nem érzi jól magát. Egy jól áttekinthető szobát könnyebb is rendben tartani – ami ugye nem igazán erőssége e jegy szülöttének.

aries-kitchen

Éppen ezért a Kos a nappaliját és a konyháját is elsősorban gyakorlatias szempontok szerint alakítja ki, különös tekintettel az életet megkönnyítő és a háztartási munka gyorsítását elősegítő gépekre, kütyükre. A konyhában a jelszó: egészség. tisztaság, gyorsaság! Fontosak számára az áttekinthető tárolók, könnyen takarítható felületek – és a lehetőség szerinti minél nagyobb hűtőszekrény.

Szokták mondani, hogy a Kos hálószobájának a lényege a jól rugózó ágybetét – csak szex és más semmi! Mivel ez is fontos a számára és a tisztaság is, na meg a gyakorlatias szempontok, kedvére való az új trend: az egyterű háló-fürdő kombináció.

Bedroom-Bathroom-Chalet-in-Courchevel-1850-France
Színek, formák, anyagok a Kos lakásában

A Kos szereti szögletes, hegyes dolgokat és a fémből készült tárgyakat, legyen az akár antik karos gyertyatartó vagy más dísztárgy. Nem kizárt, hogy kandalló járul hozzá a meleg otthon érzetéhez. Szereti a természetes anyagokat – önmagán és az épített térben is. Mivel az időtálló dolgokat előnyben részesíti, nem ritkaság nála a bőr vagy bőr hatású ülőalkalmatosság.

A színek megválasztásánál két tendencia érvényesülhet.  Az élénk színek, vörös és fekete kontrasztja is jellemezheti a tüzes Kos lakását fiatalabb korában, ám később a feltűnő színek és formák helyett inkább a letisztultabb formák és a tartósabb bútordarabok vonzzák.

Amazing-luxury-living-room-with-fireplace

Lakberendezési tipp: a vörös és a világos színe között átmenetet is képezhetünk. Ráadásul megnöveljük a térérzetet, ha a színeket úgy használjuk, hogy az fokozatos átmenetet képez a sötétből a világosba!

Az asztrológia jegyek lakásának jellemzőit bemutató sorozatunk előző részeiben a Vízöntő otthonával és a Halak lakberendezési szokásaival foglalkoztunk.

Képek forrása: http://g01.a.alicdn.com, http://ghar360.com, http://blog.builddircdn.com,

https://lh3.googleusercontent.com, http://www.freshpalace.com, https://mysticmedusa.com


Hasonló cikkek