Programokkal erősítik a Csongrád-Csanád-i identitást

A megye járásaiban élőket erős közösséggé kívánják formálni, hogy az összetartás, egymás támogatása és az értékre nevelés kerüljön a középpontba

Mintegy háromszáz millió forintos támogatásból valósul meg az említett projekt, hangsúlyt fektet a történelmi hagyományok felkutatására, a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre és a sportos életmódra nevelésre. A projekt során bemutatásra kerülnek a megye múltbéli hősei, illetve Csongrád-Csanád megye értékei. A projektben lehetőség nyílik minden Csongrád-Csanád megyei település számára a megjelenésre, a helyi sajátosságok és értékek feltárására, bemutatására – írja a csongrad-megye.hu.

Az összefogás már a szervezésben is meglátszik, ugyanis a programokba helyi művészeket, termelőket, közszereplőket is bevonnak, ezzel hívják fel a figyelmet a társadalom formálhatóságára, az egyéni és közösségi identitás megerősítésének fontosságára.

A programok tehát összekovácsolást és értékteremtést ígérnek, ami természetesen kiemelten fontos szerepet játszik a helyiek életében, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a kiegyensúlyozott, pozitív moralitást közvetítő közösségi szerepvállalás része a másokra, újdonságra, lehetőségekre nyitottság is.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek