Magyar nyelvű pszichoterápiás központ nyílt Légen

Májusban nyitotta meg kapuit a légi Benyovszky-kastélyban egy kizárólag magyar nyelvű léleksegítő központ, amely az Aranykert Pszichoterápiás Központ nevet kapta, utalva ezzel Csallóköz régi nevére.

Ágh Dávid pszichoterapeuta, a központ megálmodója és létrehozója kiemelten fontosnak tartja az anyanyelven folyó terápiát, pszichoanalízist, hiszen ahogy mondta: verbális terápiáról van szó, ahol a közvetítő a beszélt nyelv. “A nyelv rezdüléseire anyanyelven vagyunk a leginkább érzékenyek. ’’

A szakmai megnyitón a pszichiáterek és a pszichológusok pozitívan értékelték, és üdvözölték a központ létrejöttét. Kérdéseik, hozzászólásaik arról tanúskodtak, hogy igazán érdeke minden szakembernek, hogy az egyetlen felvidéki pszichoterápiás központ hosszú évekig szolgálja az itt élő magyarságot.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR/AP

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek