Pulitzer-díjas regényből készül adaptáció

Viet Thanh Nguyen első regénye, a A szimpatizáns azonnal Pulitzer-díjat nyert, és ha ez még nem lenne elég, egy tévés adaptáció is készül belőle.

A vietnámi-amerikai szerző 2016-ban írta díjnyertes könyvét, melynek főszereplője egy kommunista kettős ügynök, egy félig francia, félig vietnámi férfi, aki Saigon bukása után az Egyesült Államokba menekül. Itt próbája újraépíteni az életét  Los Angeles-ben, miközben továbbra is jelentéseket tesz feletteseinek Vietnámban. A regény egy sodró lendületű történet szerelemről és árulásról.

Viet Thanh Nguyen egy Twitter bejegyzésben tette közzé a hírt, hogy hivatalosan is megegyeztek az adaptálási jogokról az A24-el és a Rhombus Media-val. A rendezői székbe pedig nem kisebb név került, mint Park Chan-woo, aki többek között az Oldboy-t is elkészítette, amely az egyik inspirációként szolgált a regény megírásakor.

Forrás: bookstr.com

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek