Pünkösdi régiségvásár Miskolcon

Rengeteg érdeklődőt vonzott a pünkösd vasárnapján megrendezett régiségvásár. A sétálóutcán kiállított antik tárgyak között a reggeli óráktól kezdve kora délutánig lehetett válogatni.

Minden hónap első vasárnapján Régiségvásárt tartanak Miskolc belvárosában, így történt ez most is. Az esemény ezúttal egybeesett a pünkösddel. A program nem volt kifejezetten vallásos töltetű, de az eladásra kínált antikvitások között sok olyan festményt, könyvet, szobrot lehetett találni, amelyek szenteket, bibliai személyeket ábrázoltak, ezáltal kapcsolódtak az ünnephez.

Időszámítás

Akik kedvelik a régi tárgyakat és figyelemmel kísérik ezt a borsodi rendezvényt, láthatják, hogy az évek során a vásár egyre népszerűbb, mérete folyamatosan növekszik Kezdetben csupán a Széchenyi utcát lepték el a portékáikat kínálók, most azonban már a keresztutcák is megteltek árusokkal. Az idei nyár első Régiségvásárán a Városház tértől a Centrum Áruházig hömpölygött a tömeg.

Látogatók a vásárban

Bőséges volt a kínálat festményekből, könyvekből, hanglemezekből, asztali órákból, gyertyatartókból, régi vasalókból, porcelán-, üveg- és fémtárgyakból, hímzett terítőkből, különböző történelmi korokból származó használati eszközökből, érmékből, fegyverekből.

Pannónia motorkerékpár

A régi dísztárgyak, szőttesek, bútorok mellett egyre gyakrabban megjelennek napjaink kereskedői is a rendezvényen. Most is lehetett kapni termelői mézet, házi sajtot, lekvárt, kézzel készített gyöngysorokat, szőnyegeket, fonott kosarakat.

Különleges hangulatot adott a rendezvénynek néhány utcazenész, akik különböző stílusban énekeltek, és hangszeres játékkal színesítették koncertjüket. Oldtimer motorcsodákban is gyönyörködhettek a látogatók, a gyerekek pedig még egy Góbé típusú, honvédségi vitorlázó repülőgépbe is beülhettek Legközelebb július harmadikán lesz ehhez hasonló esemény Miskolc belvárosában.

Góbé, a vitorlázó gép

(Fotók: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek