Pusztamérges is bölcsődével bővül

Ahogy korábban arról beszámoltunk, jelentős bölcsődefejlesztésekbe fogtak országos szinten, így Csongrád-Csanád megyében is. Ennek pedig a falvak is hasznát látják.

Éppen ezt tapasztalhatja meg a körülbelül ezer lelket számláló falu, Pusztamérges, hiszen a közeljövőben hét férőhelyes bölcsőde épül. Ahová szeretettel várják a közösség legifjabb tagjait, hogy szüleik visszatérhessenek a munka világába, biztonságban tudva gyermekeiket.

Az épület a volt védőnői szolgálati lakás helyén áll majd, aminek elbontását már megkezdték. Az intézmény várhatóan augusztusra lesz készen és öt kisgyermekkel, tehát nem teljes kapacitással, de elindulhatnak a foglalkozások, az ellátás és a gyermekfelügyelet.

A településen nagy szükség van saját intézményre, mert az utóbbi években fiatal párok, családok telepedtek le, akik igényt tartanak egy megfelelő szakértelmet felmutató és jó körülményeket biztosító gondozási hálózatra. Ezzel megkönnyítik a szülők dolgát, hiszen nem kell átjárniuk a környező községekbe, hogy elhelyezzék gyermekeiket, és bébiszittert sem kell fogadjanak a munkaidejükre. Sokan az utóbbi lehetőséget meg sem engedhetnék maguknak.

A beruházás százötvenmillió forintos támogatásból valósul meg.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Forrás: delmagyar.hu

 

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek