Pusztamérges: lesz még más is, nem csak bölcsőde

Még februárban kaptunk híreket a település bölcsődéjének pályázata felől. Ahogy akkor írtuk, nagy az igény a legkisebbek ellátására. Mára már látszik: lesz eredménye a beruházásnak – állnak a falak.

Az épület kivitelezése megfelelő tempóban halad, eddig minden gördülékenyen zajlik. Augusztusra kell elkészüljenek vele, hogy a szeptemberi indulásra átadhassák, és öt kisgyermek birtokba vehesse birodalmát, a későbbiekben pedig még ketten csatlakozhassanak hozzájuk, hiszen, ha teljes kapacitással működik az intézmény, hét férőhelyet tudnak biztosítani. Erre a projektre 150 milliót szánnak, melyet támogatásként nyertek.

A kisgyerekes falubeliek, illetve a gyereket tervezők örülnek a fejlesztésnek, mert jelenleg három-négy kisgyermeket hordanak át a szülei a ruzsai bölcsődébe – nyilatkozta Papp Sándor faluvezető a delmagyar.hu-nak.

De lesz még más is, nem csak bölcsőde…

Egy másik, ugyancsak 2020-as, nyertes pályázatnak köszönhetően melegkonyha is épül a faluban. A gazdaságélénkítő programnak köszönhetően majdnem 200 millió forintot költhetnek a 350 adagos melegkonyhára, és a hozzá tartozó étteremre összesen. Ennek az épülete már megvan, a Sellő étterem. Az önkormányzat 16 milliós saját forrásból vásárolta meg a COOP üzletlánctól. A kivitelezési munkák itt is hamarosan megkezdődnek, hogy tartani tudják a novemberi határidőt.

Amint látszik Pusztamérges tehát erőre kapott, legalábbis fejlesztések tekintetében, így nem csoda, ha az utóbbi időben vonzó hely lett családok és fiatalok számára is.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek