Pusztaszeren valósak lesznek a tervek

Ezt bizonyítja az elkészült Szentháromság templom melyen még 2018-ban kezdtek el dolgozni. A helyiek összefogásával és támogatással mindent sikerült megvalósítani.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök elmondta, hogy büszke az épületre, hiszen az összetartozást és a hitközösség erejét fejezi ki az impozáns templom. A szent helyet több mint 120 millió forintos egyházmegyei beruházásból építették meg – adta hírül a püspök szavait a delmagyar. hu.

Az épület tavaly novemberben már elkészült, de várnak rá még kisebb-nagyobb munkálatok, felújítások.

Amint a vírushelyzet engedi, a pusztaszeriek ünnepségen szeretnék átadni és felszentelni a templomot. De mise anélkül is tartható benne, aminek a közösség kifejezetten örül.

Az épület megfelel a 21. századi modern igényeknek: 64 férőhelyes, padfűtéses. A világításhoz napelemekkel biztosítják az energiát, a díszítések településbeli mesterek munkái. A misékhez és szertartásokhoz a zenét elektromos orgona szolgáltatja majd. Ami ugyancsak egy korszerűsített, a templomhoz illő, hitet és erőt kifejező darab.

Kiss-Rigó László, valamint Antal Imre plébános abban bíznak, hogy a felszentelést és az ünnepséget húsvét után már meg lehet tartani. Addig pedig kitartanak hitükben és bizakodnak, valamint megtesznek minden óvintézkedést a misék lebonyolításának, s a hívek egészségének érdekében.

Farkas Cs. Tekla

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek