Putyin: A NATO keleti bővítése elfogadhatatlan

A Nyugatnak haladéktalanul biztonsági garanciákat kell adnia Oroszországnak – jelentette ki Vlagyimir Putyin a  hagyományos évvégi videosajtótájékoztatóján.

Az orosz elnök egyértelműen fejezte ki  véleményét a NATO keleti irányú bővítési terveiről. A NATO becsapta Oroszországot, amikor megígérte, hogy nem terjeszkedik az orosz határ felé – mondta az orosz elnök.

– Jelen pillanatban úgy vélem, hogy a NATO további európai bővítése elfogadhatatlan lenne, mert az veszélyeztetné Oroszország nemzetbiztonságát. Az Egyesült Államok például soha nem tűrné el, hogy rakétarendszereket telepítsenek a határai közelébe – mondta. Mi történne, ha Mexikó és az Egyesült Államok között valamilyen történelmi sérelem miatt megromlana a viszony, és Mexikó ellenségessé válna?

Oroszország túl nagynak tűnik a Nyugat számára, csak ez lehet a magyarázata a rá nehezedő állandó nyomásnak” – vélekedett Putyin.

Putyin a sajtótájékoztatón azt mondta: Oroszországban az a benyomás alakult ki, hogy Ukrajnában egy harmadik hadművelet van előkészületben a Donyec-medence ellen. Mint mondta, Oroszországot eközben arra figyelmeztetik, hogy ne avatkozzon be, de Moszkvának reagálnia kell, mert nemzetbiztonsága okán folyamatosan nyomon kell követnie az ukrajnai helyzetet.

Forrás. oroszhirek.hu/hirado.hu

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek