Az olaj drágulása és a gáz elzárása

Hétfőn Oroszország figyelmeztetett, hogy elzárhatja a Németországba vezető fő gázvezetékét, ha a Nyugat betiltja az orosz kőolajat – írja BBC.
Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes szerint egy ilyen lépés “katasztrofális következményekkel” járna a globális ellátásra nézve, és az olajár megduplázódásához vezetne, ami hordónként 300 dollárra emelkedne – írja a BBC.

Az Egyesült Államok a szövetségesekkel együtt vizsgálja egy esetleges tilalom lehetőségét, hogy megbüntesse Oroszországot az ukrajnai invázió miatt. Németország és Hollandia azonban hétfőn elutasította a tervet.

Az EU a gáz mintegy 40 százalékát és a kőolaj 30 százalékát Oroszországból szerzi be. Novak szerint Oroszországnak minden joga megvan a megtorlásra, és rámutatott Németország múlt havi döntésére, amely megakadályozta a két ország közötti második Északi Áramlat gázvezeték engedélyezését.

Forrás: ujszo.com

Fotó: TASR/AP

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek