Quad túra keretében szedtek szemetet

Vadászok, quadosok és a környezetükért tenni akaró önkéntesek közösen indultak el szombaton délelőtt Kerekegyházáról, hogy szemetet gyűjtsenek.

A  Zöldebb Mozgalommal összefogásban két kerekegyházi fiatal, Malik Milán és Héjja Krisztián szervezte meg a szombati szemétszedést. Összesen 25 fő tevékenykedett. A kerekegyházi és az ágasegyházi csoportok kettéosztódva indultak neki a nagy feladatnak. Jöttek önkéntesek Jászberényből, Győrből és Kecskemétről is.

Solymos Tibor, a Quad Action Concept Hungary tulajdonosa elmondta, hogy a quadosok, ahogy járják az erdőt, mindig észreveszik az illegális szemétlerakásokat. Ezért életre hívták a Zöldebb Mozgalmat, aminek célja, hogy országosan tisztítsák meg az erdőket a szeméttől.

Nagyon sok embernek egyszerűbb lehúzni a kocsiablakot és kidobni a szemetet, mint otthon összegyűjteni – olvasható a szomorú látlelet a Hírös.hu-n. A szemléletváltás mellett az a cél, hogy az üzenet minél több emberhez eljusson, s ezáltal egyre több környezettisztító mozgalmat tudjanak szervezni.

Forrás: hiros.hu

Juhász Márta

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek