Radikális baloldali őrület: a matematika is rasszista

A Woke őrület (magyarra a szót felvilágosultként lehetne fordítani) egyre újabb és abszurdabb területekre sodródik az Amerikai Egyesült Államokban – írja a Bild a Daily Mail-re hivatkozva. Most a matematika lett rasszista. Rengeteg oktató adott felháborodásának hangot a „Bontsuk le a rasszismust a matematikában” program kapcsán

Georgia, Ohio, Kalifornia és Oregon államban olyan munkafüzeteket használnak az iskolákban, amely szerint a megfelelő, helyes válasz követelése és a feladatok helyes megoldása a matematikában eredendően káros a kisebbségekre nézve – írja az Origo.

A kritikusok szerint a munkafüzet csak szélesíti a szakadékot a diákok között és felerősíti a negatív sztereotípiákat.

Sok tanár szerint a munkafüzet végső üzenete nem más, mint az, hogy a fekete gyerekek rosszak a matematikában.

Ez  egy újabb szélsőséges eleme a kritikai fajelmélet nevezetű kamutudományágnak.

A munkafüzet arra ösztönzi a tanárokat, hogy ne helyezzék nyomás alá a diákokat a helyes válasz keresésével, mert ez az elvárás a fehér felsőbbrendűséget hirdeti, és csak megerősíti a
domináns fehér gyarmatosító hatalmi struktúrákat

A tanulók osztályozása, jelenlét és a helyes válaszok elvárása a munkafüzet szerint károsak a kisebbségekre nézve. A munkafüzetet egy Oaklandben, Kalifornia államban bejegyzett The Education Trust-West nevű civilszervezet munkája. Eddig a munkafüzetet Georgiaban, Ohioban, Kaliforniában és Oregon államokban használják.

A munkafüzet a kritikai fajelmélet nevezetű lobbi eredménye, amely azt hirdeti, hogy az élet minden aspektusa és részlete rasszizmussal telített. A matematikai tételek problémáinak a felismerése és megoldása fenntartja a kapitalista, imperialista és rasszista nézeteket az oktatóanyag szerint.

Kaliforniában az iskolakerületek az állami oktatási testület tiltása ellenére szanálják a megosztó oktatási anyagot.

Georgia államban bizonyos tankerületek úgy használják a munkafüzetet, hogy a Georgia állambeli törvényhozás már betiltotta a kritikai fajelmélet oktatását. A kritikusok szerint a kritikai fajelmélet végletekig megosztó, csak felerősíti a sztereotípiákat és szükségtelenül gerjeszti az ellentéteket.

A kritikai fajelméletet betiltották Georgia, Tennessee, Oklahoma, Montana és Idaho államban. Texas, Arizona, Iowa, Missouri, Rhode Island, New Hampshire, Nyugat-Virginia, Dél-Dakota, Észak-Karolina és Louisiana államok törvényhozása most tárgyalja a kritikai fajelmélet betiltására vonatkozó kezdeményezésket.

Mint ahogyan beszámoltunk erről 2020 augusztusában a New York-i Brooklyn College-ben oktató Laurie Rubel szerint a 2+2=4 matematikai művelet a fehér felsőbbrendűség és a patriarchalizmus egyik megnyilvánulási formája, de akadnak olyanok is, akik szerint a matematika önmagában véve a „fehérség” jele, mivel „európai jellegű” tudomány.

 

Forrás: origo.hu

 

Világ tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek