Raši: Az eltűnt kormányfő felelős a helyzetért

A jelenlegi szlovákiai helyzetért felelős az, aki ősszel felvette színpadiasan a harcot a koronavírus járvánnyal, azaz Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök – jelentette be Richard Raši, a szlovák parlament független tagja, a parlamenten kívüli Hlas-SD elnökhelyettese.

Denisa Saková volt belügyminiszter (független, Hlas) megjegyezte, hogy a miniszterelnök krízishelyzetben eltűnt, és nem tájékoztatta az embereket az ünnepek előtt hozott intézkedésekről. Raši ismét lemondásra szólította fel Matovičot. Szerinte nyáron az illetékes hatóságok alábecsülték a helyzetet, miközben idejük lett volna arra, hogy megerősítsék a regionális higiénikusok és kórházak kapacitását, hogy a jelenlegi helyzetet megelőzzék.

„Szeptember óta Igor Matovič beavatkozik a higiénikusok munkájába, a tudósok meghallgatása helyett a menyasszonyokat pátyolgatja, és a politikát részesíti előnyben” – mondta Raši. Elmondása szerint a koronavírussal fertőzöttek kapcsolatainak felkutatása a nyár óta kudarcot vallott. Az országos tesztelést a miniszterelnök „egyedi PR eseményekéntjellemezte.

Raši viszont úgy gondolja, hogy a több millió eurót inkább a célzott tesztelésre lehetett volna felhasználni, célzott és pontosabb PCR-tesztekre és az ország valós helyzetének felmérésére.

Saková, megállapította, hogy körülbelül egy hete a miniszterelnök beismerte vereségét, megtámadta a köztársasági elnököt, a koalíciós partnereit és másokat. Két hét múlva pedig saját minisztere a médián keresztül üzente neki, hogy szigorúbb intézkedésekre van szükség. „Ahelyett, hogy azonnal összehívta volna a válságstábot és a kormányt, a miniszterelnök eltűnt, és 5 napig hallgatott.”

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek