Rasszista botrány Bukarestben

Svédország Románia legyőzésével kijutott a labdarúgó Európa-bajnokságra. A péntek este azonban nem csak az örömről szólt, mivel rasszista inzultusok érték a svédek támadóját, Alexander Isakot Bukarestben.

A svédek 20 éves támadóját, Alexander Isakot 2–0-s vezetésnél a 78. percben cserélték be a Bukarestben megrendezett találkozón, majd rasszista bekiabálások, huhogások kezdtek hangzani a lelátóról. A játékvezető megállította a meccset, bemondták a hangosbemondón, hogy haladéktalanul fejezzék be a rasszista bekiabálásokat a drukkerek. Az összecsapás folytatódott, ám akárhányszor labdához ért Isak, kifütyülték.

A Real Sociedad csatára a mérkőzést követően nyilatkozott az esetről.

„A játékvezető megkérdezte tőlem, hogy hallottam-e valamit. Pár perccel később azt mondta, hogy ő hallott valamit, és megkérdezte, szeretném-e, ha megállítaná a játékot. Azt feleltem, nincs szükség arra, hogy ezt tegye. Elképesztően szomorú, hogy ilyen megtörténhet, de mit csinálhatnánk?”

A mérkőzés 2–0-s svéd győzelemmel végződött, amivel a vendégek kijutottak a 2020-as Európa-bajnokságra. A svéd ünneplést a végén a szurkolókkal Alexander Isak vezette.

EB 2020, SELEJTEZŐ
9. FORDULÓ
F-CSOPORT
Románia–Svédország 0–2 (M. Berg 18., Quaison 34.)

Forrás: nemzetisport.hu


Hasonló cikkek