Rászorulók kaptak karácsonyi ebédet

Töltött káposztát és kalácsot szolgáltak fel a bajai rászorulóknak hétfőn egy jótékonysági ételosztást keretében a Ciszteri ház kapujában.

A bajai Szent Antal-plébánia Karitász csoportjának önkéntesei, valamint a Cselekvő Fiatalokért Egyesület tagjai osztották az ünnepi ételt, amit egy családi vállalkozás biztosított. Rózsahegyi Zsoltné a férjével közösen dolgoznak a cégben, mint mondta, az idei évük jól sikerült és így szeretnék kifejezni hálájukat, hogy adományoznak.

Rózshegyi Zsoltné elmondta, hogy a karácsonyi menü töltött káposzta volt, amit az Elizabeth Hotel készített dr. Zöld Lászlóné Évike közbenjárásával. Ő pedig szép nagy adag, gazdag mákos kalácsotakart készíteni az ebédhez. Olyat keresett, aki ezt megsütné nekik, így került a képbe egy kedves barátuk, Volentér László, aki a Fondü éttermet üzemelteti. Ők készítették, sütötték a kitűnő kalácsot, amivel mindenki jól lakott.

Továbbá, kiemelte, hogy alkalmanként 200 adagot osztanak ki, első tételként székelykáposzta volt soron. A december 20-i extra felajánlás alkalmával töltött káposztával és mákos kaláccsal segítettek. Alkalmanként 110-130 ezer forintos költséggel jár az akció és mindenki felajánlását segítségét köszönik.

forrás: baon.hu, baja.hu

Juhász Márta

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek