Razziát tartott a cseh rendőrség egy minisztériumban

Razziát tartott a cseh rendőrség szervezett bűnözés elleni központja (NCOZ) hétfőn a munkaügyi és népjóléti minisztériumban – jelentette a lidovky.cz hírportál jól értesült forrásokra hivatkozva. 2 magas beosztású tisztségviselőt rizetbe vettek.

A rendőrök mindkét személyt hivatali visszaéléssel gyanúsítják egy mintegy 250 millió korona (3,2 milliárd forint) értékű közbeszerzéssel kapcsolatban.

A 2 személy közül az egyik Jan Balác, a tárca gazdasági, információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó osztályának igazgatóhelyettese, a másik pedig a biztonsági és kommunikációs technológiák részlegének vezetője.

Mindketten Jana Malácová szociáldemokrata miniszter közeli munkatársainak számítanak – jegyezte meg a Lidové Noviny című konzervatív napilaphoz tartozó hírportál. Andrej Babis kormányfő kijelentette, hogy a kabinet magyarázatot fog kérni Jana Malácovától az üggyel kapcsolatban. A cseh rendőrség korábban már több esetben is razziázott magas állami hivatalokban. A legemlékezetesebb beavatkozásra 2013 júniusában a kormányhivatalban került sor, melynek nyomán Petr Necas polgári demokrata (ODS) kormányfő lemondott hivataláról.

Forrás: lidovky.cz, mti, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek