Razziát tartottak Pozsony megyében

A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség kommandósai több Pozsony megyei helyszínen is lecsaptak súlyos gazdasági bűncselekmények elkövetésével vádolt gyanúsítottakra. A rendőrség közlése szerint tíz embert őrizetbe vettek, és jelen pillanatban is zajlanak házkutatások. Az akcióban 115 rendőr vett részt.

Múlt héten, miközben Ladislav Bašternákot 5 év börtönre ítélték a Pozsonyi Járási Bíróságon jogosulatlan adóvisszaigénylésért, a NAKA Andrej Kiska államfő és testvére cégében is ellenőrzést tartott. A rendőrség szerint egyszerű eljárásról volt szó, aminek során a cég alkalmazottai átadták a nyomozók számára szükséges könyvelési dokumentumokat.

A szlovák sajtó értesülései szerint a NAKA beavatkozása az államfő cégének adóvisszaigényléseivel lehet összefüggésben még a 2014-es és 2013-as évekre vonatkozólag. A – feltételezhetően – jogtalanul visszaigényelt Áfa teljes nagysága egyébként 146 ezer eurót tesz ki, amely a jelek szerint Kiska államfőválasztási kampányának költségeiből adódik. Az ügyet előszeretettel emlegeti fel Robert Fico (Smer) volt kormányfő, aki egyébként a már említett Ladislav Bašternák adócsalási ügyében szereplő luxuslakóházban bérel lakást.

Forrás: korkep.sk, dennik.sk, aktuality.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek