Rebrov: Itt egy pillanatra sem lehet kihagyni

A Ferencváros csütörtökön, magyar idő szerint 18.55-től a CSZKA Moszkva otthonában játszik UEL-csoportkörös mérkőzést. A szerda esti sajtótájékoztatón Sergei Rebrovot, valamint Ihor Haratint kérdezhették az újságírók.

 

– A CSZKA-t Oroszországban főként, de a nemzetközi porondon sem kell bemutatni. Sokat szerepelt a Bajnokok Ligájában, nagyon intenzív futballt játszik. Gyorsan szereznek labdát, erős a középpályájuk, és a szélsőik is hamar csatlakoznak a támadásokhoz. A moszkvaiak nem azokat az eredményeket érdemelték, amiket eddig elértek az EL-ben. De ilyen a futball, ha egy pillanatra kihagysz, máris gólt kapsz, hiszen a csoportkörben nagyon erős csapatok vannak.

 

Rebrovnál arról is érdeklődtek, milyen érzésekkel tért vissza azok után, hogy karrierje végén szerepelt korábban Oroszországban.

 

– Örülök, hogy itt fejezhettem be a karrieremet, sőt, bajnok is lettem a Rubinnal. De ha nem emlékeztetett volna rá, ez most eszembe sem jut. Most más feladataim vannak, nagyon fontos pillanat ez az FTC és a magyar futball számára.

 

A vezetőedzőt arról is kérdezték, hogy az FTC-nél kikérték-e ifjabb Szergej Kuznyecov vagy Szergej Szemak (a Zenit jelenlegi edzője, Rebrov korábbi csapattársa – a szerk.) véleményét a CSZKA-ról.

 

– Nagyon jól ismerem Kuznyecovot és édesapját is. Ha a Szpartak lenne az ellenfelünk, más lenne a helyzet. A munkatársaim készítettek fel minket a CSZKA-ra, így ezekkel az információkkal dolgozunk. Ami Szemakot illeti, szeretem őt, jó barátom, tisztelem, nagyon jó játékos volt, és tehetséges edző, de nem konzultáltam vele.

 

Ihor Haratin a következőket mondta a csütörtöki összecsapásról.

 

– Minél többet játszol nemzetközi szinten, annál nagyobb lesz a rutinod. Mindig a maximumot kell adnod, és akkor mielőbb fel tudod venni a ritmust, ezzel segítesz a legtöbbet magadnak és a csapatodnak. Nem kell szerintem különbséget tenni a bajnoki vagy az EL-meccseink között, nekünk az a feladatunk, hogy minden alkalommal jól teljesítsünk. Sokat foglalkoztunk a CSZKA-val már eddig is. Megnéztük, miben erősek, és hol sebezhetőek. A CSZKA jó támadó csapat, nagy nyomást gyakorol a pálya első harmadában. Remek egyéni játékosai vannak, de elsősorban csapatként erős.

 

A mérkőzést a Sport 1 TV közvetíti. 18.45: Labdarúgás, Európa-liga, csoportkör, CSZKA Moszkva-Ferencváros

 

Kép és szöveg: fradi.hu


Hasonló cikkek