Református bölcsődével gyarapszik Szentes

A kivitelezési munkálatok már elkezdődtek, ha minden terv szerint alakul, 2022 áprilisában adják át az épületet.

A városnak nagy szüksége van egy újabb bölcsődére, mert az önkormányzat által üzemeltetett épületben rendszerint teltház van. Ott már nem tudnak több gyermeket fogadni, pedig nagy rá az igény. Sok kisgyermekes család él a településen, egy részük viszont kénytelen magánintézménybe vinni a gyermekét, ami jelentős költségekbe kerül, az utazás idő – és energiaigényéről nem is beszélve.

A városvezetés már korábban is igyekezett orvosolni a problémát, de eddig nem találtak megfelelő pályázatot. Ám egyre inkább úgy tűnik, hogy megoldás születik az ügyben.

A 400 millió forintos beruházás a Településfejlesztési Operatív Program keretében készül, a projekt megvalósítója pedig a Szentes-Felsőpárti Református Egyházközség – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Kanász-Nagy Gábor projektmenedzser.

Az emeletes épület energetika és akadálymentesség szempontjából is korszerű lesz. Három csoportszoba, kiszolgáló helyiségek, mosdó, valamint melegítőkonyha is helyet kap benne. Emellett pedig a szabadtér kialakítására is gondot fordítanak, ugyanis kertjük és játszóudvaruk is lesz a kicsiknek.

Az átadás után harminchat bölcsődés korú kisgyermeket fogadhatnak majd a nevelők.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek