Sokakat vonzott Miskolcra a régiségek vására

Minden hónap első vasárnapján Régiségvásárt tartanak Miskolc belvárosában. Március 6-án rengetegen voltak kíváncsiak az eseményre.

Akik kedvelik a régi tárgyakat és figyelemmel kísérték ezt a borsodi rendezvényt, láthatták, hogy az évek során a régiségek vására egyre népszerűbbé vált, mérete pedig folyamatosan növekedett. Kezdetben csupán a Széchenyi utcát lepték el a portékáikat kínálók, most azonban már a keresztutcák is megteltek árusokkal.

régiségek vására Miskolc
Különlegességek (Fotó: Vona Ildikó /PannonHírnök)

Bőséges volt a kínálat festményekből, könyvekből, hanglemezekből, asztali órákból, régi vasalókból, porcelán-, üveg- és fémtárgyakból, hímzett ingekből, különböző történelmi korokból származó használati eszközökből, érmékből, fegyverekből.

A régi dísztárgyak, szőttesek, bútorok mellett egyre gyakrabban megjelennek napjaink kereskedői is a rendezvényen. Most is lehetett kapni termelői mézet, házi sajtot, lekvárt, kézzel készített gyöngysorokat, szőnyegeket, fonott kosarakat.

régiségek vására Miskolc
Utcazenészek (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Akik valami egyedit kerestek a vásárban, azok válogathattak régi papírpénzek, újságok között, de akár előjegyezhették az első, teljes, magyar nyelvű Szentírás, a Káldi Biblia 1626-ban nyomtatott, – és a 2026-ban lévő 400 éves jubileum alkalmából – korlátozott számban újra kiadásra kerülő korhű, XVII. századi technológiával készült fascimile példányát.

régiségek vására Miskolc
Festmények (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Különleges hangulatot adott a mostani rendezvénynek néhány utcazenész, akik énekléssel és hangszeres játékkal tették még színesebbé a programot. Legközelebb április elején lesz ehhez hasonló esemény Miskolc belvárosában.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek