Rekordokat dönt a koronavírus Nógrádban, egy polgármester is a fertőzöttek között

Lakatos Kati

koronavirus.gov.hu oldal beszámolója szerint egy nap alatt 104-gyel nőtt a Nógrád megyei koronavírusos fertőzöttek száma, azaz október 25-én összesen már 1414 embernél mutatták ki a járványt a térségben. Ez új napi rekordnak számít, a korábbi csúcs 90 volt, egy héttel korábban.

A teljes hetet vizsgálva elmondható, hogy 386-tal nőtt a Nógrád megyei fertőzöttek száma, ami szintén rekord, a “legdurvább”, előző héten még épphogy átlépte a 300-at az új koronavírusosak száma.

Közben Balassagyarmat polgármestere, Csach Gábor maga jelenttte be közösségi oldalán, hogy elkapta a koronavírust. – Megkaptam pozitív covid teszteredményemet, csütörtök óta alacsony lázzal, izomfájdalommal és köhögéssel gyógyulok otthon. Az állapotom stabil, a kórház orvosai (köszönet munkájukért) követik a kórképem. Mivel sajnálatos módon négy kollégánk a hivatalban szintén karanténba került, közülük ketten covid pozitívak, ezért még csütörtökön úgy döntöttünk, hogy hétfőn és kedden zárva lesz a városháza és szerdától is korlátozott ügyfélfogadás, home office üzemmód lép életbe a kontakt kutatások eredményéig – írta az Ipoly-parti város vezetője. Jelenleg zajlik a polgármesteri hivatal és az okmányiroda fertőtlenítése, az ügyfélfogadásról érdemes a szervek honlapján érdeklődni.


Hasonló cikkek