Rekordösszegért kelt egy Hulk képregény

Közel fél millió dollárért kelt egy Hulk képregény első kiadása, melyben a főszereplő még szürke színben tűnik föl, nem pedig a később megszokott, jellegzetes zöldben.

A képregényt Stan Lee és Jack Kirby alkotta, és az első számban Hulk eredettörténetét ismerhetjük meg, melyben a tudós Bruce Bannert hatalmas mennyiségű gammasugárzás éri, melynek hatására dühöngő szörnyeteggé változik, ha mérges lesz valamitől. Külön érdekessége, hogy Hulk eredetileg szürke volt, és ezt a második számra változtatta meg a Marvel a zöldre, mert abban az időben a nyomtatási technika miatt a szürke szín minden oldalon más volt.

Az 1962-ben megjelent és rendkívül ritka Hulk képregény első számát egy gyűjtő vásárolta meg 490,000 dollárét. A Comic Connect, egy akciós oldal bonyolította le a vételt, akik azt állították, hogy ez volt a legnagyobb összeg eddig, amennyiért elkelt a Hulk egy első száma.

Forrás: The Guardian

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek