Rekordot dönthet a Godzilla Kong ellen a mozikban

A Godzilla Kong ellen esélyes, hogy a legjobb mozis nyitányt produkálja az Egyesült Államokban, mióta elkezdődtek a koronavírus miatti korlátozások.

Nehéz helyzetbe került a hollywoodi filmipar 2020 március óta, hiszen a koronavírus miatt bezárt mozik nem képesek megfelelő bevételt termelni. Ezt bizonyította Christopher Nolan Tenet című filmje is, melynek teljesítménye a jegypénztáraknál jócskán alulmaradt az elvárttól, igaz, a körülmények ekkor korántsem voltak megfelelőek.

Egy évvel később azonban a mozik elkezdtek újra kinyitni Amerika szerte, és ez a bevételeken is meglátszik. A Warner Bros. Szörnyuniverzumának negyedik filmje, a Godzilla Kong ellen 120 millió dolláros nyitóhétvégét termelt világszerte, melyből csak Kínából 70 millió folyt be. Ez a pandémiás helyzet óta a legmagasabb bevétel, és a film legalább ilyen sikeresnek mondható hazájában is.

 

A The Hollywood Reporter szerint a Godzilla Kong ellen az eddigi adatok alapján a húsvét miatti hosszúhétvégén több mint 40 millió dollárt fog hozni a jegypénztáraknál, amely valóban a legjobbnak számít az Egyesült Államokban 2020 márciusa óta. Az előző rekordot a filmstúdió egy másik filmje, a Wonder Woman 1984 tartotta, de az is csak 16 millió dollár volt összesen.

Külön érdekesség, hogy a Warner Bros. úgy döntött, a mozis bemutatókkal egy napon a filmjeit elérhetővé teszi egy hónapig az általa birtokolt streaming szolgáltatón, az HBO Max-on. Mivel a filmek ott is megtekinthetőek az előfizetőknek, a stúdió sikere így talán még nagyobbnak mondható.

Forrás: screenrant.com

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek