Rekordot döntött a BÉT októberben

Októberben újra rekordot döntött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX index, amely 54 198 ponton zárt, 2,5 százalékkal magasabb értéken az előző hónaphoz viszonyítva – tájékoztatta a BÉT kedden az MTI-t.

A részvénypiac összesített forgalma 470 milliárd forintot tett ki, a forgalom napi bontásban 22 milliárd forintnak felelt meg. A legmagasabb napi záróértéket – 55 254 pontot – október 22-én érte el a mutató.

A közlemény szerint a BÉT részvénypiaci forgalmának 76,7 százalékát az OTP adta; a társaság forgalma 360,7 milliárd forintot tett ki. Az OTP-t ezúttal is a Mol és a Richter követte, 11,2, illetve 7,9 százalékkal részesedve az összforgalomból.

A PannErgy a forgalmi rangsorban 5. helyen zárt, az energetikai társaság árfolyama több mint 20 százalékos pluszban zárta a hónapot – hívták fel a figyelmet.

Az áruszekció kiemelkedő hónapot zárt, összforgalma a piac újjáéledése óta először lépte át az 1 milliárd forintot, ami 124 százalékos növekedést jelent szeptemberhez képest.

Tovább bővült a kibocsátók listája októberben: a NAP Nyrt. részvénybevezetésével egy újabb iparág, az alternatív energiaszektor is megjelent a BÉT középvállalati piacán, a BÉT Xtenden.

A befektetési szolgáltatók közül októberben az OTP bonyolította le a legnagyobb forgalmat összesen 550 milliárd forinttal. A második helyen a Wood végzett 104 milliárd forinttal, a harmadik helyen a Concorde zárt 99,5 milliárd forintos forgalommal – olvasható a közleményben.


Hasonló cikkek