Rekordszámú résztvevő a szlovákiai magyar egyetem nyílt napján

A hagyományosan kitűzött február 14-i Bálint-napra esett idén is a dátumválasztás, az előző tendenciákat meghaladva viszont több mint 700 résztvevő fordult meg az egyetem konferencia-központjában. A főépület minden pontja megtelt élettel

A rendezvényt Juhász György rektor úr ünnepi beszéde nyitotta. A díszteremben ezután egy részletes programismertető által vált világossá, mit, mikor és hol találnak meg az érdeklődők, majd sorra következtek az aula nagyelőadásai is: a Gazdaságtudományi és Informatikai Kar, a Tanárképző Kar képviseletében többen is szót kaptak – köztük már végzett hallgatók is meséltek 5 év élményéről 10 percben. Az online jelentkezést Szász Szilvia AIS menedzser ismertette széles közönség előtt, mely megmutatta hányan is fontolgatják komolyan a továbbtanulást a Selye János Egyetemen.

Mindeközben az épület többi részén a Református Teológiai Kar bemutatkozó előadása is teret kapott, a sportközpontot és a könyvtárat is ellepték a kiváncsiskodók, továbbá folyamatosan zajlottak a standok vetélkedői, kvízei, kísérletei is, melyekben az idelátogatók tetszés szerint részt vehettek:

  • a kémia és biológia laboratóriumok iránt érdeklődők saját szemükkel is megtekinthették, milyen felszereltség közepette sajátíthatják el a szakmát
  • az informatikusok által biztosított robotok jártak-keltek a tömegben
  • a közgazdászok falra vetített piramisjátékkal csináltak kedvet a gazdasági élethez
  • az óvóképzősök színesebbnél-színesebb tárgyakat gyártottak

Aki még ezen felül is plusz élményre vágyott, a Selyés-párok fotóiból, a Selye János életéről és munkásságáról szóló tárlatból és a hallgatói önkormányzat fényképválogatásából merítkezhetett, de a kollégium, a mobilitásprogramok és a hallgatói önkormányzat képviselői is jelen voltak egy-egy standdal az első kézből nyújtott információszolgáltatás érdekében. A napot a HÖK Egyetemi életről szóló bemutatója zárta. „Bízunk benne, hogy többek számára bebizonyosodott, a Selye János Egyetem jó választás és szeptemberben sokukkal újra találkozhatunk, immáron hallgatókként – határon innen és túlról egyaránt várjuk a jövő informatikusait, közgazdászait, pedagógusait, teológusait és szociális gondozóit.” – a SJE Karrier-tanácsadó Központ csapata.


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek