Remek programokkal vár a megújult Művészetek Háza

Új koncepció mentén működik tovább a MÜHA Miskolcon. A szervezők sajtótájékoztatón ismertették az újdonságokat.

2006-os megnyitása óta a Művészetek Háza fontos szerepet tölt be Miskolc kulturális életében, amit tovább szeretnének erősíteni az új programokkal. 2022-ben új koncepció mentén szervezik majd az eseményeket, amelyek miskolci szakemberek, művészek és intézmények összefogásával, több művészeti ág összekapcsolásával valósulnak meg.

Műfaji sokszínűség jellemzi az új koncepciót, a programok tervezésekor pedig a legfőbb cél a színvonal emelése volt. Minőségi koncertek, kiállítások, vendégprodukciók és évtizedes múltra visszatekintő programok várják a közönséget. Újra kinyit az emeleti kávézó, lesz bárterasz, és nyáron visszatér a ház elé a népszerű GasztroPlacc.

Mostantól minden hónap első szerdáján a MÜHA kávézója ad otthont az ArTTér találkozások című közösségépítő programsorozatnak, amelyből az első félévben 6 előadást terveznek. A február 2-án tartandó, első epizód témája a bátorság lesz. Czikora Ágnes szerkesztő-műsorvezető jó hangulatot, szórakozást, szellemi felüdülést és kötetlen beszélgetést kínál valamennyi korosztály számára.

A Mission Art Galériával együttműködésben a MÜHA galériájába olyan színvonalas kiállítások költöznek, amelyek a budapesti bemutatót követően térnek haza, de lesznek retro tárlatok, és a Vasgyári Művésztelepeken született fotók is helyet kapnak a falakon.

Elindul a (S)ikertörténetek című beszélgetéssorozat a MŰÚT folyóirat szervezésében. Az érdeklődők találkozhatnak többek közt Dragomán György íróval, Ungváry Krisztián történésszel, Nádas Péter Kossuth- és József Attila-díjas íróval, Szűcs Attila Munkácsy Mihály-díjas festőművésszel, Bazsányi Sándor irodalomtörténésszel, Szabó T. Anna József Attila-díjas költő, műfordítóval.

Sajtótájékoztatón (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

A zene szerelmeseit is sok program várja a Művészetek Házában. Ezek egyike a Jazz Inside Club a MÜHA kávézóban, ahol a Jazz Inside Band rendszeresen koncertet ad majd. A tervek között szerepel, hogy a zenekar az országos és nemzetközi hírű muzsikusok mellett tehetséges fiatal zenészeket is hív fellépni ezekre az estekre – bemutatkozási lehetőséget kínálva a Múzsa Díjjal kitűntetett miskolci jazz tanszak növendékeinek, valamint a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium végzőseinek.

Érdekes programoknak ad otthont a nagyterem is. A rendezvényekhez Halászné Rőthy Anita (a Művészetek Háza ügyvezetője) és Majorné Bencze Tünde (a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője) tartott egy kis kedvcsinálót a sajtótájékoztatón.

Januárban többek közt Udvaros Dorottya felolvasó színházi estje, majd egy újévi operett gála várja a közönséget. Februárban Göttinger Pál rendezésében, az Orlai Produkció művészeinek előadásában láthatják a nézők a Hogy szeret a másik című vígjátékot, Valentin nap alkalmából pedig Pál Dénes ad koncertet. Március 4-én egy Nőnapi Gálára kerül sor Csiszár István, Cselepák Balázs és Veréb Tamás énekesek közreműködésével, de érkezik majd dr. Csernus Imre és Aranyosi Péter is. (Bővebb információ a rendezvényekről a Művészetek Háza hivatalos oldalán található)

(A Jazz Inside Band egyik felvétele itt tekinthető meg:)

 

Ha tetszett a cikk, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek