Rendelkezésre áll a szükséges forrás a Mavir beruházásaira

Az MVM Zrt. 200 millió eurós hitelkeret-szerződést kötött az EIB-vel

Az MVM Energetika Zrt. (MVM) 200 millió euró keretösszegű, hosszú lejáratú hitelszerződést kötött december 17-én az Európai Beruházási Bankkal. A forrásból az MVM Csoport a Mavir Zrt. átviteli hálózati beruházásait finanszírozza – írta az MTI  az MVM Budapesti Értéktőzsde honlapján tett bejelentés alapján

A célzott finanszírozással az Európai Beruházási Bank (European Investment Bank, EIB) 15 éves forrást biztosít az MVM Csoport számára.

A hitelmegállapodás célja, hogy az MVM Zrt. leányvállalataként működő Mavir  2021-2025 közötti időszakra vonatkozó átviteli hálózati beruházásait finanszírozza. A finanszírozott projektek között szerepel az átviteli hálózat fejlesztése, alállomások, távvezetékek bővítése és létesítése, és meglévő hálózati elemek terhelhetőségének növelése és felújítása.

A megvalósuló beruházásokkal a termelésben, fogyasztásban és az eszközökben bekövetkező változások mellett hosszú távon is biztosítható lesz a magyarországi átviteli hálózat üzembiztos, megbízható működése, az ellátásbiztonság európai szintjének fenntartása. A fejlesztések ezen kívül elősegítik a megújuló (PV) erőművek átviteli hálózati integrációját, és így közvetve hozzájárulnak az  MVM Csoport dekarbonizációs törekvéseihez – írták a közleményben.

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek