Rendhagyó Fecskevató a Szent Miklós Görögkatolikus Székesegyházban

Nyíregyházán, 2021. június 4-én a 9. osztályos gimnazisták rendhagyó Fecskevató ünnepségére  került sor a Szent Miklós Görögkatolikus Székesegyházban. A pandémia miatt ugyanis az eredetileg februárra tervezett ünnepséget a tanév vége előtt tartották meg egy családi nap keretében

Ezen az ünnepségen hivatalosan is a Szent Miklós Görögkatolikus Gimnázium tagjaivá váltak a gimnazisták, és az ott tanuló diákok és pedagógusok az intézmény tagjaivá fogadták őket. Az eskütétel után a diákoknak felkötötték  az összetartozás szimbólumát az egyen-nyakkendőt, melyet Sivadó László atya, a gimnázium lelki igazgatója megáldott. Majd ezt követően a Szent Miklós Görögkatólikus Gimnázium intézményvezetője, Seszták Ilona köszöntötte a kilencedikeseket és a meghívott vendégeket.
A liturgia végeztével  az újdonsült  fecskék, a szülők, pedagógusok és a meghivottak előtt színvonalas músort prezentáltak a gimnázium udvarán. Ezt követően a tanulók osztálybulin vettek részt A szülők pedig, a Laci atya által tartott  lelkigyakorlat keretében ismerkedtek meg egymással. Ez a fecskeavató is bizonyítja, hogy a járványhelyzet ellenére is összefogással ez a családias „kis csapat”, a gimnázium vezetésével, pedagógusokkal és szülőkkel milyen komoly tettekre képes.
Írta: Sebestyén Márta

Fotó: Sebestyén Márta


Hasonló cikkek