Rendőrkézen az állatkínzó férfi

Kirakta kocsijából a kölyökkutyákat a 71 éves eplényi lakos, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ellene folytatott ügy vizsgálatát.

2020. január 11-én 10 óra körül a 8-as számú főút litéri csomópontjában, a körforgalom zsákutcába torkolló kijáratánál egy autós megállt, a járműből három kölyökkutyát kitett az út szélére, majd el akart hajtani. Ebben egy arra közlekedő másik autó utasai hátráltatták egy ideig, akik szintén megálltak és az idős férfit felelősségre vonták. Végül a kutyatulajdonos az állatokat hátrahagyva elment a helyszínről, míg a kölykök sorsát szívükön viselő szemtanúk értesítették a rendőrséget.

A gyors és pontos bejelentésnek köszönhetően a Zirci Rendőrőrs körzeti megbízottjai fél órán belül otthonában intézkedés alá vonták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 71 éves eplényi férfit, majd előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. A kölyköket egy veszprémi állatvédő alapítvány munkatársainak adták át a rendőrök, ők gondoskodtak az egészségügyi ellátásukról és további elhelyezésükről is.

A férfi ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

police.hu/


Hasonló cikkek