Rendőrkutya kapta el a bűnözőt Tőketerebesen

A 158-as segélyhívóra röviddel vasárnap 9 óra után érkezett bejelentés, mely szerint ismeretlen tettes az utcán kirabolt egy 74 éves nőt a szlovákiai Tőketerebesen (Trebišov).

“A sértett a templomból tartott hazafelé, amikor egy ismeretlen férfi megtámadta és megpróbálta elvenni tőle a kézitáskáját. Rövid ideig ellen tudott állni, azonban amikor a földre esett, a tettesnek sikerült elmenekülnie.” – tájékoztatott Lenka Ivanová, rendőrségi szóvivő.

A rendőrség rendőrkutyát is bevetett. A Ciron nevű eb kiszimatolta a tettes nyomait, melyek egyenesen a város egyik parkjához vezettek. A rendőrkutya a futballpálya kerítésénél megtalálta az eltulajdonított kézitáskát, majd a park bokrai közt az elkövetőt is.

A férfi előhúzott egy kést, amellyel meg akarta szúrni a rendőrkutyát. Erre a kutyavezető-rendőr figyelmeztető lövést adott le a levegőbe. A férfi ezt követően is hadonászott a késsel és igyekezett elszökni, a rendőrkutya azonban elfogta.” – magyarázta Ivanová, majd hozzátette, hogy a férfi még ezt követően is meg akarta késelni a kutyát, mely miatt a kutyavezető-rendőr újra a levegőbe lőtt.

A férfinak nemcsak a nő kirablása, hanem közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt is felelnie kell. Amennyiben bűnössége beigazolódik 3-8 év szabadságvesztésre számíthat.

Forrás: bumm.sk, tasr

Nyitókép: minap.hu


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek