Rendőrök ellenőrizték az orvosokat Kassa megyében

Múlt héten ellenőrzést tartott a Kassai kerületi rendőrség az orvosi rendelőkben a súlyosbodó járványhelyzet miatt – tájékoztatott Lenka Ivanová kerületi rendőrségi szóvivő.

Az ellenőrzést civil ruhás rendőrök végezték, az egyébként is megszigorított járványügyi ellenőrzések keretében. „Ugyanakkor hangsúlyozzuk, hogy a rendőrség részéről nem került sor az orvosok és az egészségügyi alkalmazottak dehonesztálása, megalázására, a rendőri testületet együttműködésre kérték ebben az ügyben” – tette hozzá Ivanová.

Anna Terezková, a Kassai Megyei Önkormányzat szóvivője elmondta: „Rengeteg hívás érkezik a 155-ös vonalra, az emberek arra panaszkodnak, hogy nem tudják felhívni a járóbeteg-ellátást végző orvosokat.” – mondta Terezková. Hozzátette, a megye nagyra tartja az orvosok munkáját és tisztában van azzal, mekkora nyomásnak vannak most kitéve. „Az ellenőrzés fő célja az volt, hogy megpróbáljuk valahogy tehermentesíteni a segélyszolgálatot. Megelőző ellenőrzésről volt szó, büntetést nem szabtak ki, ha az orvost nem találták meg a rendelőben” – tette hozzá Terezková. A cél az volt, hogy cáfolják azokat a híreszteléseket, hogy nem rendelnek megfelelően az orvosok a megyében.

„Ez az eljárás az orvosok és az egészségügyi dolgozók megalázása, akik nap mint nap harcolnak a pácienseik egészségéért és életéért” – jelentette ki Valéria Vasiľová, a regionális orvosi kamara elnöke. Állítása szerint a körzeti orvosoknak naponta átlagban 70 betegük van, ebből több tucatnyi telefon jelentkezik, és sok orvos a végkimerülés határára került.

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek